Evde Manikür Nasıl Yapılır?: 5 Adımda Kolay Manikür

26-03-2020 16:21
Evde Manikür Nasıl Yapılır?: 5 Adımda Kolay Manikür

EVDE MANİKÜR NASIL YAPILIR? : 5 ADIMDA KOLAY MANİKÜR 

Evden çıkamadığımız bu günlerde kendimizi temizliğe adadık. Uzmanların korona virüsten korunma yöntemi olarak önerdiği gibi hem evimizi hem de ellerimizi sürekli temiz tutmak zorundayız. Ellerimizi bu kadar sık yıkamak, ev temizliğini her zamankinden daha fazla yaparken kullandığımız deterjanlar ne yazık ki cildimizi ve tırnaklarımızı mahvetti.

Üstelik ellerimize bakım yapabilecek kuaförlerimiz de şu sıralar kapalı!

Ne kadar süreceğini bilmediğimiz bu süreçte kişisel bakımımızı yapmak bizlere kaldı.

Sizin için evde kolayca uygulayabileceğiniz manikür aşamalarını sıraladık.

Biz evde manikürümüzü yaparken Trim Totally Together manikür setini kullanıyoruz.

 

 1. Adım : Tırnak Törpüleme

Maniküre başlamadan önce tırnaklarınızı istediğiniz şekle getirmek için törpülemeniz gerekiyor. Biz özellikle bu dönemde hijyen açısından çok uzun tırnakları tercih etmiyoruz. Kısa tırnaklar hem uzun süre kırılmaya karşı dayanıklı olur hem de çok daha hijyeniktir.

Tırnaklarınıza istediğiniz şekli verirken eğer kesmeniz gerekiyorsa önce kesip sonra törpü ile şekillendirebilirsiniz. Çok uzun değillerse kesme işlemini atlayıp direk törpü ile şekil vermeniz daha sağlıklı olur.

Şekil verdikten sonra sıra parlatmaya geliyor. Trim totally together setinizdeki 4 yönlü törpü ile törpüleyerek tırnaklarınızı törpülemeniz çok daha sağlıklı bir görüntü sağlayacak.

 

evde-manikür-nasıl-yapılır-baskasindarama-2 

2. Adım: Manikür Suyu Hazırlama

Evde manikür suyu hazırlamak oldukça basit!

İsterseniz sadece sıcak bir suyun içinde ellerinizi bekletip tırnaklarınızın ve tırnak etlerinizin yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

Biz sıcak suyumuzun içine sevdiğimiz esansiyel yağlardan 1-2 damla damlatıyoruz. Örneğin Rosece Limon Esansiyel Yağı ya da Rosece Lavanta Esansiyel yağı güzel seçeneklerden sadece iki tanesi…

evde-manikür-nasıl-yapılır-baskasindarama-3 

3. Adım: Tırnak Etlerini Temizleme

Manikür suyu ile yumuşayan tırnak etlerinizi törpünün ucu ile geriye itmeniz uzun vadede kütikül sorunuyla karşılaşmanızı engeller.

Eğer tırnak etleriniz geriye itemeyeceğiniz kadar uzunsa çok kısa olmamak şartıyla manikür setinizdeki kütikül makasınızla kesebilirsiniz.

Bizim önerimiz tırnak etlerinizi kesmeden geriye doğru ittirmeniz. Sürekli kesilen tırnak etleri güçlenerek daha fazla uzar ve sağlıksız bir görüntü oluşturur.

evde-manikür-nasıl-yapılır-baskasindarama-4 

 

4. Adım: El Peelingi

Cildinizi tazeleyecek, nemlendirecek ve canlandıracak doğal el peelingleri ile ellerinize manikür sırasında masaj yapabilirsiniz.

Bunun için biz Bade Natural doğal el peelingini kullanıyoruz.

İçerisinde bulunan %100 doğal yağlar ve rafine olmamış deniz tuzu ile ellerinizi yumuşacık yaparken lavanta kokusu ile rahatlatır, portakal kokusu ile canlılık verir.

evde-manikür-nasıl-yapılır-baskasindarama-5 

 

5. Adım: Nemlendirme

Ellerinizi durulayıp kuruladıktan sonra manikürünüzü tamamlamak için ellerinizi nemlendirmeniz yeterli.

Evde yapılan manikürün sağladığı hijyen ve iç rahatlığı ile ellerinizi nemlendirdikten sonra manikür rutininizi tamamlamış oluyorsunuz.

5 adımda hijyenik el bakımı ile elleriniz sağlıklı ve şık bir görünüme kavuşuyor.

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.