5 Lezzetli Hindi Marine Sosu Tarifi

09-12-2021 15:29
5 Lezzetli Hindi Marine Sosu Tarifi


Hindi hem yağlı yapısı hem de yoğun lezzeti ile özellikle kış aylarında en çok tercih edilen beyaz et seçeneği. Yılbaşı menülerinin de baş tacı.

Sizler için bu yazımızda damak zevkinize uygun bir şekilde uygulayabileceğiniz marine sosları çeşitleri hazırladık.

Marine sosları tariflerimize geçmeden önce hatırlatmamız gereken konu var:

Hindinizi yılbaşı gecesinden yani pişireceğiniz tarihten en fazla 2 gün öncesinde marineleyip buzdolabında bekletmeniz ve ara ara çevirip tüm yüzeyinin soslanmasını sağlamanız gerekiyor.

Bu tarifleri yapmak için ihtiyacınız olan:

1)Lava Döküm sos Tenceresi

2)Lava oval döküm tencere

Gelelim sos tariflerimize:

1)Ballı – Hardallı Hindi Marine Sos

Bu marine, hindinin yüzeyine yapışacak kadar kalın. Yağ, limon suyu, hardal, sarımsak ve baldan yapılan karışım, hindi etini hafif ama kesin bir lezzetle dolduracaktır.

Yeniden kapatılabilir büyük bir torbanın içine hindiyi içini ve dışını marine ile kaplayın ve ara sıra ters çevirerek 1 gün dinlenmeye bırakın.

 

 

2)Tütsülenmiş Hindi Marine Sosu

Bu 24 saatlik marinasyon sizi her seferinde memnun etmeyi garanti eder! Tavuk için 1/2 tarif veya herhangi bir boyutta hindi için tam bir tarif kullanın.

Frenk soğanı, adaçayı ve kekik gibi taze otları ya da MamaRam Poultry Spice baharat karışımını sarımsak, zeytinyağı, soya sosu, limon suyu ve hardalla karıştırın. Bu marinasyonun en iyi sonucu vermesi için eti bir gün boyunca kaplaması gerekiyor .Hindinin kokusunu alması ve daha fazla lezzet vermesi için hindinin içini portakal ve elma ile doldurmayı öneriyoruz.

3)Limon ve Biberiye Marine Sosu

Bu hızlı ve kolay marine, eti yumuşatmak için limon kullanır ve keskin bir lezzet katar. Kokulu bir sonuç için taze biberiye kullanın. Zeytinyağı, sarımsak, tuz ve beyaz bibere limon suyu ve otları ekleyin ve en az 2 saat kümes hayvanlarında kullanın.

4)Jerk Seasoning Marine Sosu

Hindinizin boyutuna göre MamaRam Jerk Seasoning baharat karışımı, sade yağ, sirkeden oluşan sosunuzu hindinizin her yerini kaplayacak şekilde sürün. 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.

5)Kuru Domatesli Marine Sosu

İtalyan mutfağına ait bu hindi marine sosunu eminiz ki çok seveceksiniz!

Hindinizin boyutuna göre miktarını belirleyeceğiniz kuru domateslerinizi blenderdan geçirin. Kırmızı şarap,fesleğen, sarımsak, karabiber karışımını hazırlayın. Bu karışımı yarım saat bekletip hindinizin üzerine sürün. 12 saat boyunca buzdolabında bekletin.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.