Avrupa'nın En İyi 5 Kayak Rotası

03-02-2022 12:14
Avrupa'nın En İyi 5 Kayak Rotası
Yaz aylarında nasıl ki deniz, kum, güneş ilgimizi çekiyorsa kış mevsiminde ise bembeyaz örtüyle kaplı, eşsiz manzaralara sahip olan lokasyonlar odak noktamız haline geliyor. İsviçre, Fransa, İtalya ve Avusturya kayak yapmaya uygun iklimleri, pistleri, eşsiz manzaralara sahip arazileri ve birbirinden özel tesisleriyle kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında öne çıkıyor. Avrupa'da bir kayak tatili hayaliniz veya planınız varsa aşağıdaki 5 lokasyon size hayallerinizin ötesinde bir tatil sunuyor.
 
1. St.Moritz
 
St.Moritz

Zürih, Milano ve Münih'in komşusu, 1928 ve 1948 yıllarında Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan St.Moritz, muhteşem Alp manzarası sunuyor. Birbirinden keyifli kayak pistlerinde kayak yapma keyfinin yanı sıra buz pateni ve kızak yapma imkanı sunan İsviçre'nin Engadine vadisinde yer alan St.Moritz Avrupa kış tatili rotalarının öne çıkanlarından. 
 
2. Lech am Arlberg
 
 
 
Dünyanın beşinci en büyük snowboard merkezi olma unvanına sahip Lech am Arlberg, Avusturya'da bulunuyor. Kayağın yanı sıra birçok farklı kış sporunun yapılmasına da olanak sağlıyor. Yerel kültürü hissedebileceğiniz geleneksel çiftlik evlerinde konaklama imkanı bulunan Lech am Arlberg'te butikler, sanat galerileri ve otantik oteller tatiliniz unutulmaz olmasına yardımcı oluyor.
 
3. Courmayeur
 
 
Rotamızı İtalya'ya çevirerek Courmayeur'a doğru yol alıyoruz. Kayak severlerin buraya gelmesinin en önemli nedenlerinden biri de Matterhorn ve Monte Rosa manzarasına sahip Skyway Monte Bianco teleferiği. Mont Balnc manzarası ve Alp terapileri içeren bir tatil planlayanların uğrak noktası.
 
 
4. Val d'Isére
 
 
Fransa’da Savoie bölgesinde yer alan Val d’Isère, kayak haricinde barındırdığı yıldızlı restoranlarıyla da ön planda. Bu restoranların başında ise La Table de l'Ours geliyor. Orta ve ileri derece kayak becerilerine sahip olanların gözdesi.
 

5. Courchevel
  
 
Avrupa'nın en büyük kayak alanını oluşturan Les Trois Vallées olarak bilinen, birbirine bağlı birkaç kayak merkezinin en büyüğü ve en ünlüsü olan Courchevel.. Hem yeni başlayan hem de orta seviye kayak tutkunları için vazgeçilmez imkanlar sunuyor.


 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.