Cold Brew Ice Tea

05-04-2021 14:20
Cold Brew Ice Tea
 
 
Yazın ayak seslerinin duyulmasıyla birlikte ferahlatıcı ve sağlıklı içeceklere hayatımızda yer açmaya başladık. Yüksek aromalı, içimizi ferahlatan, değişik lezzetleri barındıran aynı zaman da katkısız içecekler öncelikli tercihlerimizden..
 
Cold brew yani soğuk demleme, kahve veya çay demlerken sıcak su yerine oda sıcaklığında, soğuk su veya buz kullanılarak gerçekleştirilen bir demleme yöntemidir. Her ne kadar geleneksel olarak çay kaynar su ile demleniyor olsa da cold brew yöntemi ile de çay demlemek mümkün.
 
Öncelikle yola Mama Ram markasının yüksek kaliteli, %100 doğal çay harmanlarından birini seçerek işe başlamak gerek. Birbirinden lezzetli ve özel çay harmanlarından seçim yaparken dikkat edeceğimiz en önemli nokta ev yapımı Ice Tea'mizi hangi amaçla kullanacağımıza karar vermek. Hazırlayacağımız soğuk çayı serin ve ferahlatıcı bir meşrubat olarak mı, herhangi bir öğüne eşlikçi mi yoksa hazırlayacağımız kokteyller için özel bir mix olarak mı tüketeceğiz?
 
Bu kararı verdikten sonra ihtiyacımız olan tek ekipman bir sürahi ve Mama Ram markasının birbirinden lezzetli bitki çayı harmanlarından birini seçip yaklaşık 20 gram kadar çayı 2 litre su içerisine eklemek! Alıştığımız çay tadını sevenlerimiz varsa 10 gram da siyah çay ekleyebilir. 2 litre su içerisine çay harmanını ekledikten sonra sürahinin ağzını kapatıp yaklaşık 8-10 saat oda sıcaklığında demlenmesini ve çayın tadının tamamen suya geçmesini sağlıyoruz. Sonrasında zevkimize göre şeker, bal veya katı meyve sıkacağında sıkılmış taze meyve suları ile tatlandırıp buzdolabında ağzı kapalı olarak 5-6 gün saklayabiliriz. 
 
Servis ederken buz, bir dilim lime ve taze nane eklemeyi unutmayın!
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.