Instagrammble Olmak

16-02-2019 16:34
Instagrammble Olmak

 

Her yeni akım beraberinde yeni kelimeleri getiriyor hayatımıza.

"Instagrammble” onlardan biri…

Daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama kısaca açıklamak gerekirse "Instagram’da paylaşmaya değer, estetik tasarımlara sahip yerler, kıyafetler,şehirler,ürünler” anlamına geliyor.

Örneğin; Londra’da bulunan Sketch adlı restoran tam anlamıyla "Instagrammble” bir nokta!

Aynı şekilde; Positano gerçek "Instagrammable” yerlerden biri.

 

Teknolojinin değişmesi,hayatımıza Instagram’ın girmesi, Influencer pazarlamanın televizyon ya da yazılı basın reklamlarından daha fazla etki yaratmaya başlaması bu akımın yayılmasında en büyük etkenlerden bazıları oldu. Örneğin severek takip ettiğiniz bir Influencer’ın giydiği kıyafet artık sizin için bir "Instagrammable” ürün oluyor. Yani siz de onu giyip Instagram’a fotoğraf koymayı istiyorsunuz. Markalar artık reklam çalışmalarını bu şekilde tasarlayarak en doğru müşteri kitlesine ulaşmayı başarıyor ve ürünlerinin bir akım yaratmasını sağlıyorlar.

Lüks tüketim markalarının bu konuda yine en başarılı kesim olduklarını söylersem hata yapmış olmam diye düşünüyorum. Normalde absürd bulacağımız kıyafetleri sırf "Instagrammable” oldukları için giydiğimiz bir gerçek. Tabii ki ayak numaralarımızı ifşa eden Balenciaga ayakkabılardan bahsediyorum. Kendimizle ilgili bu kadar bilgiyi paylaşmayı bundan 5 ya da 6 yıl önce istemezken şimdi sırf "Instagrammable” olduğu için yani onları giyip Instagram’da fotoğraf paylaşmak popüler olduğu için çoğumuz alıyoruz.

Bunun yanı sıra artık eğer bir defter alacaksak bunun tasarımının "Instagrammable” olmasına dikkat ediyoruz. Eskiden çizgili mi, düz mü ya da A4 mü, A5 mi alacağımızı düşünürken şimdi bu özelliklerden çok daha önemli olarak kapağındaki tasarım, varsa motivasyon cümlesi ya da sevdiğimiz şehrin illüstrasyonu bizler için öne çıkar hale geldi.

Düşünün; sabah işe ya da okula gittiğinizde masanızın üstündeki orjinal kırtasiye ürünleriniz  ve Le Nouveau kahve fincanınızla çektiğiniz fotoğraf kaç "like” alırdı? Bunları düşününce sıradan karton bardaktan kahve içmek artık cazip gelmemeye başlıyor.

Ya da yediğimiz yiyeceklerin içeriği kadar artık ambalajları da alışveriş yapmamızda önemli rol oynuyor. Aldığınız bir ürünün paketi bizim hayat tarzımıza, gelir seviyemize, vizyonumuza ne kadar uygunsa o ürünü almaya meyilliyiz. Bu zaten yıllardır var olan klasik pazarlama stratejilerinden birisi kesinlikle. Ama artık bu gibi ürünleri bir de instagram’da fenomen olmuş, severek takip ettiğiniz influencer’lar kullandıysa, hoşunuza gidecek bir görselle de bunu paylaştıysa o ürün sizin için hiç olmadığı kadar çekici hale gelmiş demektir.

Dünya değişiyor, teknoloji ve moda birbirinden ayrı düşünülemeyecek boyuta geldi ve yeni düzene beğensek de beğenmesek de ayak uydurmak zorundayız. Özellikle markalar sürüdürülebilirliklerini korumak istiyorlarsa pazarlama stratejilerini ve marka konumlandırmalarını bu yenilikleri göz önüne alarak tekrar planlamak durumundalar.

instagrammable-blog-içerik 

Her ne yaparsanız yapın ister kafe işletin, ister bir restoranınız olsun, ister seyahat edin, isterseniz e-ticaret siteniz olsun ya da yeni bir ürün üretin artık bu gerçeği yadsıyamazsınız: Ürününüzün ya da içeriğinizin kalitesinin yanında tasarımınız kesinlikle "Instagrammble” olmalı! Yani ben bu ürünü alıyorsam, o kafeye gidiyorsam, o restoranda yemek yiyorsam ya da o şehre gidiyorsam kesinlikle Instagram’da ciddi bir beğeniye ulaşmalıyım!

Şimdi bence bu yazı da kesinlikle "Instagrammble” oldu, paylaşmaya başlayalım:)

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.