Kurucusunun Ağzından Defnelia Marka Hikayesi

08-03-2022 16:17
Kurucusunun Ağzından Defnelia Marka Hikayesi

“Bir şekilde yolu zeytin ağacıyla kesişmiş biriyseniz; o ölümsüz ağaca sevdanız başlamış demektir. Ve öyle bir sevdadır ki bu hiç ama hiç bitmek bilmez."

Zeytinyağının sağlığımız ve yaşamımız için önemini hepimiz biliyoruz. Peki kullandığımız zeytinyağları ne kadar polifenol içeriyor bunu biliyor muyuz? Yüksek polifenol içeren zeytinyağlarının sağlığımıza nasıl bir etki yarattığını bir çoğumuz bilmiyor.

Gelin birlikte Defnelia markasının kurucusunun kendi ağzından marka hikayesini dinleyelim ve yüksek polifenollü zeytinyağları hakkında daha fazla bilgi sahibi olalım.


defnelia-marka-hikayesi




“Merhaba,

Ben Özden Gözlüklü Saka 2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdim. 2014 yılında da University of Sunderland Londra kampüsünde Tedarik Zinciri Yönetimi üzerine MBA’ yimi tamamladım. Başta zeytinyağı olmak üzere çevre, enerji, endüstri ve gıda sektörünün makine liderliğini yapan global bir firma olan aynı zamanda aile şirketimiz HAUS ’ta 2015-2021 yılları arasında pazarlama müdürlüğü yaptıktan sonra Defnelia’yı kurdum. HAUS Makina yönetim kurulu üyesiyim.

Zeytin ağacıyla bağı olan bir çok insan biliyorum, bilmediklerimin de hikayelerini okuyorum. Her birinin hikayesi öyle derin, öyle önemli ve kıymetli ki…

Bir şekilde yolu zeytin ağacıyla kesişmiş biriyseniz; o ölümsüz ağaca sevdanız başlamış demektir. Ve öyle bir sevdadır ki bu uçsuz bucaksız bir deniz misalidir. Benim hikayem de babam ve amcamın ülkemizdeki ilk zeytinyağı makinasını 1989 yılında üretmeleriyle başladı. O yıllardan bu yana 30 yılı aşkın süredir ekmeğimizi zeytin ağacının eşsiz meyvesini nazikçe işlenebilmesi için ürettiğimiz makinelerden kazanıyoruz. Ölümsüz ağaca borcumuz o kadar büyük ki bunu tarif bile edemeyiz…

Her zeytin toplama zamanı geldiğinde zeytin bahçemize gider annemlere yardım ederdim. O zamanlar o kadar sıkıcı gelirdi ki mahallede arkadaşlarımla oyun oynamadığım için üzülürdüm. Çocukluk işte…

Yıllar ilerledikçe zeytinyağı makineleri sektöründe lider firmalardan biri haline gelen aile işletmemiz HAUS’ta aldığım görevler ve edindiğim bilgiler, çocukluğuma nazaran zeytinyağına olan bakış açımı tamamen değiştirdi ve ilgimi arttırdı. Alanında dünya çapında otorite kabul edilen zeytinyağı tadım uzmanı Dr. Gino Gelletti’den zeytinyağı tadım ve kalite değerlendirmesi eğitimi aldım.

Zeytinyağının sağlığımız açısından önemi konusunda her geçen gün farkındalıklar kazandığımız günümüzde, özellikle de kızım Defne’nin alerji probleminin, kısa sürede yüksek polifenollü zeytinyağı sayesinde atlatmış olmamız zeytinyağına Dr. Murat Balanlı’nın dediği gibi “Polifenol değeri 250’den fazla olan zeytinyağı zeytinyağı değil ilaçtır” şeklinde bakmaya başladım.

 

Son iki yıldır sabahları aç karnına 20 ml çiğ zeytinyağı tüketerek güne başlıyorum. Bu doğrultuda daha kaliteli ve polifenol değeri yüksek zeytinyağı üretimi için erken hasat, soğuk sıkım, oksijenle temas kontrolü gibi parametrelere önem atfetmeye başladım ve sonrasında bu parametreleri sağlayan HAUS makinelerinin yardımıyla Defnelia zeytin iksirimize ulaşmış olduk.

Markamızın hikayesi ve özellikleri; kızım DEFNE ile Latince ‘de zeytin ağacı anlamına gelen ELIA’nın birleşmesinden oluştu. Hep hayalimde başından sonuna kadar ilgilenebileceğim bir marka yaratmak vardı, bu bütüncül sağlığa hizmet edecek olan özel bir zeytinyağı markası olmalıydı. Şimdi hayallerime kavuşmuş oldum. Hem de kızımın uğuruyla…”

Ürünümüzün özellikleri:

Tüketim süresinde zeytinyağının özelliklerini kaybetmemesi için dışarıdan hava almayan guala kapaklı ve koyu renkli sağlıklı cam şişe kullanılmıştır.

 Kutunun arkasında bulunan QR kod ile akredite edilmiş laboratuvarda yapılan analizlerle zeytinyağı içinde bulunan bileşenleri tüketiciye kolaylıkla ulaştırır. 

 Bu bileşenlerin insan sağlığına ne gibi faydaları olur ile ilgili de bilgileri kaynaklar belirterek websitesinde açıklar.

 Polifenol değerine göre ve ne amaçla içileceği bilgisine istinaden içilmesi önerilen miktarda değişiklik gösterebilir. İçilmelik zeytinyağı olması sebebiyle zeytinyağı shot bardağı ile sunulur.

Defnelia Olive ixir ile beden, akıl ve ruhunuzu besleyerek güne başlayın. Sağlığınıza için…"

Kurucu

Özden Gözlüklü Saka

 


Tüm Defnelia Ürünlerini İncelemek ve Satınalmak İçin Tıklayın!

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.