Mayi Tuz Kullanmak İçin 6 Sebep

30-03-2021 13:34
Mayi Tuz Kullanmak İçin 6 Sebep

Beslenme uzmanlarının ısrarla önerdiği doğal kaynak suyu tuzunu kullanmak için o kadar çok sebep var ki. Türkiye’nin en büyük doğal kaynak suyu tuzlasında üretilen Mayi Tuz, rafine işlemine gerek kalmaksızın kristalize edilen %100 doğal kaynak suyu tuzu olarak doğallığından bir şey kaybetmeden en saf hali ile paketlenip tüketicilere ulaştırılıyor. 84 çeşit mineral içeriği, demir, kalsiyum, magnezyum, gümüş, sodyum, lityum ve vanadyum bakımından zenginliği ile birçok rahatsızlığa iyi geliyor.

Mayi Tuz kullanmak için ilk akla gelen 6 sebebi sizler için listeledik. 

1-Mayi Tuz Yüksek Kalitededir

İnsan sağlığı için son derece önemli olan tuzun kalitesi çok önemlidir. İyotlu tuz olarak satılan tuzların rafine tuz olması Mayi Tuz ile arasındaki en büyük fark olarak sağlığı tehdit edici bir özelliktir. Tuzla sadece iyot alımı yeterli olmadığı gibi, birçok kimyasal ve katkı maddesi ile rafine tuzlar son derece tehlikelidir. Hiçbir kimyasal ve katkı maddesi içermeyen Mayi Tuz, doğal şartlarda kurutulup en doğal hali ile sofralara gelen kaliteli bir tuzdur. 
 
Tuz
 
2-Çok İyi Bir Koruyucu Özelliğe Sahiptir

Mayi Tuz, içerdiği yüksek oranda kalsiyum sayesinde gerek kas ve iskelet sisteminin gerekse Mayi Tuz ile üretilen ürünlerin korunması bakımından son derece etkilidir. Kas, kemik ve diş sağlığı için önemli olan kalsiyum, kanın pıhtılaşması ve sinir iletimi için de gereklidir. Günlük olarak ortalama 1000-1200 mg kalsiyum alımı beslenme ve diyet uzmanlarının önerisidir. Yağ yakımını hızlandıran, kalp atışını düzenleyerek yüksek tansiyonu engellemede de etkili olan kalsiyum, Mayi Tuzda yüksek oranda bulunmaktadır. 

3-Tek İyot Kaynağı Tuzdur

İyot eksikliğinde tiroid hormonunun iyi çalışmadığı ve tiroid bezi hastalıklarına yol açtığı bilinen bir gerçektir. Günümüzde tiroid bezi veya diğer adı ile guatr hastalığı ile mücadele edenlerin sayısı oldukça fazladır. İyot eksikliği çocuklarda öğrenme ve algı yeteneğinin azalmasına neden olur. Beyin ve zekâ gelişimi bakımından son derece önemlidir. Gebe kalmayı zorlaştırdığı gibi hamilelerde düşük riskini de arttırır. Türkiye’nin hemen her bölgesinde iyot eksikliğinin görüldüğü günümüzde, Mayi Tuz zengin iyot içeriği ile 7’den 70’e herkes için doğal bir tuz olarak önerilmektedir. 

4-Tuzun En Saf Hali Mayi Tuz %100 Doğaldır

Alüminyum silikat, ferrosiyanur ve alüminyum hidroksit gibi katkı maddeleri son derece tehlikeli olup sağlığa zararlıdır. Rafine tuzlarda başta akıcılığı sağlamak amacı ile kullanılan kimyasal ve katkı maddeleri birçok ülkede yasaklanan maddelerdir. Alzheimer, felç, reflü, mide ağrısı, zekâ geriliği ve öğrenme güçlüğüne neden olan katkı maddelerinin hiçbirini içermeyen Mayi Tuz, %100 doğal kaynak suyu tuzu olarak tercih edilmektedir. 

5-Hiçbir Tuzda Bulunmayan Elementler Bulunur

Lityum, vanadyum, demir, kalsiyum, magnezyum ve daha birçok element bakımından zengin olan Mayi Tuz, sadece iyot içeren rafine tuzlara göre adeta bir şifa deposudur. Kas ve kemik sağlığı için önemli olan lityum eksikliğinde depresyon ve sinir hastalıkları ortaya çıkar. Yorgunluk, şişmanlama ya da aşırı zayıflama, saçların cansızlaşması ve kırılma gibi rahatsızlıklar baş gösterir. Diş ve kemik sağlığı için gerekli olan vanadyum eksikliğinde ise yüksek kolesterol ve trigliserid gibi sağlık sorunları görülür. Kardiyovasküler ve böbrek hastalıkları riski de artar. Fiziksel performansı arttırarak kan basıncı düşüren magnezyum özellikle sporcular için çok önemlidir. Mayi Tuz, içerdiği elementlerle diğer tuzlardan ayrılan %100 doğal kaynak suyu tuzudur.

6-Bir Tutam Mayi Tuz İle Gelen Lezzet

Sofrada öğütme tuzu, salamura ve öğütülmüş sofra tuzu çeşitleri ile Mayi Tuz gerek yemeklerde, gerek Mayi Tuz ile yapılan tüm besinlerde tadı ve lezzeti ile tercih edilmektedir. %34,44 oranında sodyum ve geri kalanı 84 mineralden oluşan Mayi Tuz, ender bulunan bir doğal kayna suyu tuzu olarak sağlıklı, lezzetli ve besleyicidir.
 
 
 
 
Kaynak: www.mayituz.com
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.