No-Bake Lotus Crumble ile Yapılmış Lotus Chessecake

27-12-2022 17:29
No-Bake Lotus Crumble ile Yapılmış Lotus Chessecake

TABAN İÇİN:

300 gr Lotus Crumble bisküvi (2 ½ su bardağı)

100 gr tuzsuz tereyağı (eritilmiş) (7 yemek kaşığı)

PEYNİRLİ DOLGU İÇİN:

450 gr tam yağlı krem ​​peynir veya labne (Philadelphia önerilir) (2 su bardağı)

75 gr pudra şekeri (9 yemek kaşığı)

250g pürüzsüz Biscoff kreması (1 su bardağı)

½ çay kaşığı vanilya özü

270ml krema (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

ÜZERİ İÇİN:

150g Biscoff Spread (eritilmiş ve hafifçe soğutulmuş) (2/3 fincan)

Süslemek için ekstra Biscoff bisküvileri ve kırıntıları (isteğe bağlı)

 

HAZIRLANIŞI:

Kırıntıları bir karıştırma kabına aktarın ve eritilmiş tereyağını dökün. Islak kuma benzeyene kadar karıştırın. Bisküvi/tereyağı karışımını 20 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın. Kaşığın arkasıyla sıkıştırarak düz bir tabaka halinde düzleştirin. Cheesecake dolgusunu hazırlarken kalıbı en az 30 dakika buzdolabına koyun. Krem peynir, pudra şekeri, Biscoff kreması ve vanilya özütünü büyük bir karıştırma kabına ekleyin ve iyice karışana kadar elektrikli bir el çırpıcısı ile çırpın. Ayrı bir kapta, kremayı sert tepeler oluşana kadar çırpın. Birleştirilene kadar çırpılmış kremayı diğer dolgu malzemelerine katlayın.

Karışımı bisküvi tabanınızın üzerine yayın. Bunu, hava kabarcıklarını önlemek için tamamen yatırmak yerine iki kat halinde yapmak daha kolaydır. Üst kısmı bir spatula ile düzleştirin ve ardından hava kabarcıklarından kurtulmak için tezgahın üzerine bir veya iki kez vurun. En az 4-6 saat veya tercihen gece boyunca donması için buzdolabına koyun.

Cheesecake'i kelepçeli kalıptan keskin bir bıçakla kalıbın kenarına dolayarak çıkarın, ardından kenardaki klipsleri nazikçe açın ve kaldırın. Cheesecake'i kalıbın tabanından kaldırmak için bir kek kaldırıcı veya iki spatula kullanın ve bir tabağa veya kek standına aktarın. Eritilmiş Biscoff'u cheesecake'in her yerine yayın. Küçük bir kaşıkla kenarlarından az miktarda malzemeyi hafifçe iterek damlama etkisi yaratabilirsiniz.

İsterseniz dekorasyon için biraz bisküvi kırıntısı ve bütün bisküvi ekleyin.

Biscoff Cheesecake'iniz için Süsleme:

Beceri seviyenize ve kendinize olan güveninize bağlı olarak, cheesecake'inizin üstünü istediğiniz kadar ayrıntılı veya basit yapabilirsiniz. İşin iyi yanı, basit bir cheesecake dekorasyonu bile çok etkili olabiliyor.

 

 Kaynak:https://scottishscran.com/lotus-biscoff-cheesecake-recipe/

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.