Oktoberfest Zamanı Yapılacak 5 Aktivite

24-09-2019 16:41
Oktoberfest Zamanı Yapılacak 5 Aktivite

 

 

Her ülkenin belli dönemlerinde ülke halkı için geleneksel hale gelmiş çok özel festivaller ya da bayramları takip etmeyi seviyorsanız Oktoberfest kaçırmamanız gereken festivallerden biri!

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nin başkenti olan Münih’te her yıl Eylül ayı sonlarında başlayan ve Ekim ayının gelişinin kutlandığı Oktoberfest aslında sadece bir festival değil Bavyera halkı için günlük rutinlerini etkileyen bir bayram gibi.

Şehirde o dönem neredeyse herkes geleneksel kıyafetleriyle işe gidiyor ya da günlük sokağa çıkarken bu kıyafetleri giyiyor.

Tarihte zaman yolculuğuna çıktığınız bu eğlenceli dönemde Oktoberfest’te yapmanızı önerdiğimiz 5 maddeyi sizler için sıralıyoruz:


1)Trachten Giymek

 

Tüm halkın Oktoberfest dönemi geleneksel Bavyera kıyafetleri giydiklerinden bahsetmiştik. Kadınlar Drindl denilen birbirinden şık ve dikkat çekici elbiseleri giyerken erkekler Lederhosen denilen deri kısa pantolonlar giyiyorlar.

Siz de her bütçeye uygun kalite kalite değişen bu kıyafetlerden o dönem şehrin yerinde kolayca bulabilirsiniz. Instagram’da populetirenizi artıracak mükemmel fotoğraflar çekilebilirsiniz


 2) Oktoberfest Açılış Törenine Katılmak 


Oktoberfest’in ilk günü şehrin belli yerlerinde daha önce saatleri belirtilen geçit törenleri yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde bu geçitlerden birini yakalarsanız çok şanslısınız!

Törende Münih Belediye Başkanı’nın büyük ahşap bira fıçısına çeşme çakmasıyla törenin başlar. Almanlar buna "O’zapft is! " yani "çeşme açıldı” derler.


3)Oktoberfest İçin Özel Mayalanan Biradan İçmek 


Tabii ki ana fikrimiz bu biraları denemek!

Oktoberfest için özel mayalanan ve normal biralara oranla biraz daha koyu renkli ve sert olan biraları tadabilirsiniz. Maß denen 1 litrelik özel bira bardakları gözünüzü korkutmasın, Almanlar onlardan bir düzine içiyorlar!

Ayrıca unutulmaması gereken bir oktoberfest geleneği daha vardır: Bu biraları içerken bira bardaklarını avucunuzla kavrayarak tutmalı, içmeden önce arkadaşlarınızla birlikte Eins, zwei, drei G'SUPPAAA! dedikten sonra kafanıza dikmelisiniz.


 4) Sadece Oktoberfest Zamanı Kurulan Çadırlarda Eğlenmek 


Her yıl özenle kurulan bira çadırlarında Bavyera eğlencelerini kaçırırsanız çok pişman olursunuz!

Çadır dediysek aklınıza sıradan sirk çadırları gibi yerler gelmesin. Ahşap, her yıl yeniden inşa edilen yapılardan bahsediyoruz.

Bunlar hem Bavyera bölgesinin meşhur bira firmalarının çadırları olabildiği gibi markalardan bağımsız çadırlar da olabiliyor.

Bu çadırların en ünlüsü Schitzenfestzelt! Hem eğlencesi hem de sunduğu yemeklerle gelen Turistlerin ve yerli halkın en çok tercih ettiği çadır diyebiliriz.

 

Bizden size küçük bir öneri: hangi çadırda olursanız olun biranın yanında mutlaka enfes kızarmış tavuk Almanların değimiyle Wiesn Hendl ve patates salatası yemeği unutmayın!


5) LebkuchenHerz Almak 


Oktoberfest tabii ki sadece bira çadırlarından ibaret değil.

Bir sürü oyuncaklarla dolu lunaparklar ve harika tatların olduğu kiosklar mevcut!

Yine bunlardan en bilineni ve hediyelik olarak da alınabilecek en orijinal olanı lebkuchenherz standları!

Üzerlerinde değişik mesajları olan bu kurabiyeleri sevdiklerinize hediye olarak alabilirsiniz. Uzun süre duvarlarında süs olarak asabilirler.

Biz baskasindarama.com ekibi olarak değişik kültürlere ait bu gibi festivalleri ve bayramları çok seviyoruz! Size bayıldığımız başka festivallerden derlediğimiz yazılarımızı yazmaya devam edeceğiz

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.