Tashoven Uyarılar

09-04-2020 16:08
Tashoven Uyarılar

UYARILAR

TASHOVEN® üretim aşamasında temperlenmiştir. İlk kullanımda, küçük ateş yakarak, minimum 3-4 saat süre ile 150-200ºC sıcaklıkta ısıtılmalıdır. Fırının bünyesinde bulunan nemin atılması gerekmektedir.

Sadece kuru odun (meşe odunu veya benzeri sert odunlar), mangal kömürü veya briket odun kömürü gibi yakıtlar kullanılmalıdır.

Petrol türevi sıvı (benzin, mazot, fueloil, gazyağı, tiner, gaz formunda madde) gibi yakıtlar kesinlikle kullanmamalıdır.

Katı yakıtlar ya da linyit, taş kömürü gibi yakıtlar kesinlikle kullanmamalıdır. İçi ısındığı zaman (450-500ºC), kubbenin dışında ısı 80-100ºCsıcaklığındadır. Ciddi yanmalara sebebiyet verebileceğinden dolayı çıplak ten ile dokunulmamalıdır.

Çocuklarınızı fırından uzakta tutunuz.

Fırınınız sıcakken; dış veya içine su veya başka bir sıvı dökmeyiniz.

Fırın içerisine sıkıştırılmış gazlı tüp, plastik kimyasal maddeler atmayınız. Tutuşma kabiliyeti yüksek olan yanıcı maddeleri fırının yakınlarında bulundurmayınız.

TASHOVEN® dış mekan kullanımına uygundur, kesinlikle kapalı mekanda kullanmayınız.

Yağmur, kar veya donma gibi hava koşullarına karşı, kullanmadığı zaman üzerini su geçirmez bir örtü ile kapatılmalıdır.

TASHOVEN®’ı nemli bir bez ile silebilirsiniz. Temizlik için kimyasal temizlik ürünleri kullanmayınız. Kimyasal maddeler, refrakter beton içerisine emileceği için, sağlığa zararlı kalıntılar bırakabilirler.

Fırın tamamen soğuduktan sonra, içini fırça ile süpürün. Çıkan külleri bitkilerinizin toprağına dökün. Kül mükemmel bir potasyumdur ve bitkilerinizin potasyum ihtiyacını karşılar.

Fırının tabanında et yağı gibi lekeler oluşmuşsa temizlemek için uğraşmayın. TASHOVEN®’ı bir sonraki yakışınızda oluşacak yüksek ısı ile tüm yağ kalıntıları yanacak ve lekeler kaybolacaktır.

Fırınınız yanarken veya sıcakken kesinlikle yer değiştirmeyiz.

TASHOVEN® fırın içerisinde su kaynatmayınız.

Sulu olan yemeklerin pişirilmesi döküm tencereler veya toprak güveçlerde yapılmalıdır ve kapakları kapalı tutulmalıdır. Bakalit, ahşap, plastik saplı (veya yanıcı) hiçbir pişirme kabı kullanmayınız.

Fırın içerisine hiçbir şekilde elinizi sokmayınız, uygun ısı koruyucu eldivenler kullanınız.

Kullanacağınız odun, mangal kömürü, briket kömür gibi katı yakıtların, kuru olmasına dikkat ediniz.

Yağmura maruz kalmış veya tamamen ıslanmış fırınınızı yakmayınız. Güneşli ve esintili bir yerde kurumasını sağlayınız. Daha sonra içerisinde küçük bir ateş yakarak, bünyesinde kalan suyun buharlaşarak çıkmasını sağlayınız. Tamamen kuruduğuna emin olduktan sonra normal yakma işlemine geçebilirsiniz.


GARANTİ KOŞULLARI

• TASHOVEN taş fırın üreticisi Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti. refrakter fırınların ana yapısal ürün bileşeninde (refrakter kubbe ve taban) malzeme ve işçilik kusurları olmayacağını sevkiyat tarihinden itibaren iki (2) yıllık bir süre için garanti eder.

• Ürün, verilen tüm talimatlara göre doğru bir şekilde monte edilmemiş, çalıştırılmamış veya bakımı yapılmamış ise garanti geçersizdir.

• Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti. ürünün destek bileşenlerini (baca, stand, kapak ve aksesuarlar), sevkiyat tarihinden itibaren bir (1) yıl boyunca malzeme ve işçilik kusurlarından arınmış olarak garanti eder.

GARANTİ NİTELİKLERİ

Yukarıda belirtilen garantilerin geçerli olmadığı durumlar aşağıda belirtilmektedir:

1. TASHOVEN taş fırını montaj talimatlarına uygun olarak kurulmamışsa geçerli değildir.

2. Aşırı ateşlemeden kaynaklanan kılcal çatlaklar için garanti geçerli değildir. Fırın her zaman yavaş yavaş ve dengeli ısıtılmalıdır. Fırın içerisinde yakılan uygun yakıt, fırın içerisinde lokal olarak aşırı ısınmış alanlar yaratırken, bazı bölgeler daha soğuk kalabilmektedir. Alanlar arası aşırı ısı farklılıklarının oluşması, ısıl gerilimi arttırdığından, fırın alt tablasında ve kubbesinde kılcal çatlamalara sebebiyet verebilir. Bu tür oluşan çatlaklıklar garanti kapsamı dışındadır ve fırının pişirme performansını etkilemez.

3. Uygun olmayan yakıtların (benzin, mazot, fuel-oil, gazyağı, tiner gibi petrol türevi sıvı ve gaz formunda yakıtlar ile linyint, taş kömürü gibi katı yakıtlar) fırında kullanılması, onaylanmamış aparatların eklenmesi standart dışı bir kullanıma tabii olduğundan garanti geçerli değildir.

4. TASHOVEN taş fırını hala sıcakken, suya maruz kalmışsa fırın zeminde hasara/çatlamaya neden olabilir. Ayrıca fırının içini temizlemek veya sterilize etmek için uygunsuz kimyasallar veya sıvılar kullanılması üründe hasara/çatlamaya neden olabilir. Bu nedenle bu iki durumda garanti geçerli değildir.

5. Garanti, herhangi bir malzemenin fırının kubbesinde saklanmasından kaynaklanan hasarları kapsamaz.

6. Garanti, ürünün normal aşınma ve yıpranması veya takılan veya değiştirilen parçalar için geçerli değildir. Odun ateşli pizza fırınlarda normal bir durum olan dumana maruz kalan alanlarda renk değişikliği olur. Bu durum ürünün rutin kullanılmasından kaynaklıdır ve ürünün yıprandığını/ hasara uğrdığını göstermez.

7. Garanti, sel, yangın, rüzgar veya fırtına gibi doğal felaketlerden kaynaklanan ürünün hasar görmesini veya arızalanmasını kapsamaz.

8. Fırın kubbe ve refrakter tablasında renk dalgalanmaları olabilir, bu durum normaldir. Bu durumda garanti geçerli değildir.

9. Fırın kubbe ve Refrakter tablası yüzeylerinde ısınma ile renk tonu değişiklikleri olabilir. Bu durumda garanti geçerli değildir.

10. Ürün üzerinde, nakliye sırasında oluşan hasarlar garanti kapsamı dışındadır.

SORUMLULUK SINIRLAMASI

• Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti.’nin yegane yükümlülüğünün ve alıcının bu garanti kapsamındaki ve başka türlü açıklanmayan herhangi bir garantiye ait özel çözümünün, ürünün orijinal satın alma fiyatının değiştirilmesi, onarımı veya iadesi ile sınırlandırılması gerektiği açıkça kabul edilmiştir. Bu sorumluluk, alıcıyı ve diğer üçüncü tarafları ve bunlarla sınırlı olmamak üzere, başkaca şahıslara zarar verilmesi veya mülkün zarar görmesi hallerini kapsamamaktadır. Ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, herhangi bir şekilde özel, tesadüfi, sonuçta ortaya çıkabilecek veya başka herhangi bir zararı geri alma hakkından feragat etmez.

• Hiçbir durumda, Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti. ürünlerinde meydana gelen kusurlardan kaynaklanan herhangi bir olası sonuçta ortaya çıkan zarardan, bu tür bir hasarın meydana gelip gelmediği veya değiştirilmesinden veya onarılmasından önce veya sonra keşfedilmesinden ve bu zararın Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti.’nden kaynaklanıp kaynaklanmadığından sorumlu tutulamaz. Bu ürüne ilişkin olarak garantinin süresi, yukarıdaki garanti süresi içinde ve kullanım koşulları ile sınırlıdır.

• Yedek parça veya ürünün garantisi, bu garanti kapsamında olan onarım veya değiştirme tarihini değil yalnızca ürünün orijinal satın alma tarihinden itibaren olacaktır. Garanti kapsamında değiştirilecek parçalar, Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti.’nin tercihine göre tamir edilecek veya yeni veya işlevsel olarak sağlam parçalar ile değiştirilecektir.

GARANTİ İLE İLGİLİ TALEPLERİN ARAŞTIRILMASI

• Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti. bu garantiye karşı tüm talepleri inceleme ve uzlaştırma yöntemine karar verme hakkını saklı tutar.

• Herhangi bir ürün iade edilmeden önce, Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti. veya yetkili temsilcisi, alıcıya gönderinin hazırlığı için yazılı iade onayı ve talimatlarını sağlamalıdır. Ürün iadesi için doğru şekilde paketlenmelidir. Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti. ürünün bu ihmalden dolayı hasar görmesi veya garanti geçersiz hale gelmesi durumunda, ürünün alıcıya geri gönderim hakkını saklı tutar.

ÇALIŞANLARIN VE BAYİLERİN GARANTİ KAPSAMINDA YETKİLERİ YOKTUR.

• Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti.’nin çalışanları ve bayileri, yukarıda belirtilenlere ek olarak veya bunlarla uyuşmayan her türlü garantiyi verme veya herhangi bir düzeltme yapma yetkisine sahip değildir.

GARANTİ İLE İLGİLİ NASIL TALEP OLUŞTURULUR?

• Bu garanti kapsamındaki herhangi bir talebin geçerli olması için, alıcının aşağıdaki iletişim kanallarından Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti.’ne iddia edilen kusuru bildirilmesi gerekmektedir.

Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti.

+90 (212) 279 58 88

info@tashoven.com

Konaklar Mahallesi, Büyükdere Caddesi No:182 Kat:7 Daire:26, Beşiktaş/İstanbul

• Garanti ile ilgili tüm başvurular, ürün modelini, orijinal fatura numarasını, kurulum tarihini, kusurun açıklamasını, ilgili alanın fotoğraflarını ve biliniyorsa garanti talebine neden olan koşulların tam bir açıklamasını içermelidir. Lütfen ürünü teslim aldıktan sonra mümkün olan en kısa sürede inceleyin ve herhangi bir ürün eksik, yanlış veya hasarlıysa Refsan Refrakter İnş. Ve İnş. Malz. Ltd. Şti.’ne on (10) gün içinde bilgi verin.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.