Tiktok'un Trend Lezzetleri

02-02-2022 16:47
Tiktok'un Trend Lezzetleri
TikTok kısa süre önce hayatımıza dahil olmuş olsa da hiç tahmin etmediğimiz şeyleri gündemimize getirerek sosyal medya trendlerini belirliyor.  Elbette bunların en başında TikTok kullanıcılarının denediği ve paylaştığı yemek tarifleri geliyor.
 
İşte 2021 yılında viral olmuş 5 TikTok lezzeti!
 
1. Feta Pasta

TikTok Lezzetleri Feta Pasta
Feta peyniri Yunan mutfağına hakim bir çeşit beyaz peynir. Ülkemizdeki beyaz peynirlerden biraz daha farklı yapıya sahip. Feta Pasta, makarna, kiraz domates, peynir, sarımsak, zeytinyağı ve tuz-karabiber gibi az ve kolay bulunabilen malzemelerden oluşuyor. Bu kadar az malzemeden oluşması ve tüm yemeğin tek bir kapta pişiyor olması popülerliğinin en önemli nedenlerinden. 2021 yılının başlarında TikTok platformunda paylaşıldıktan kısa bir süre sonra hızla yayılıp bir trend haline geldi. Hatta öyle ki Feta Pasta tarifinin en popüler olduğu günlerde Finlandiya'da feta peyniri kıtlığı yaşandığı söyleniyor. Peki siz bu tarifi hiç denediniz mi? Henüz denemediyseniz TikTok'ta nasıl yapıldığını görebilirsiniz.
 
2. Pesto Soslu Yumurta (Pesto Eggs)

Pesto Eggs
 
Bir diğer TikTok viral lezzeti Pesto Eggs! Meşhur "Sunny Side Up" yumurta pişirme yöntemine boyut kazandıran bu tarifte yumurtalar tavaya eklenen yağ ile pişirmek yerine pesto sos içerisinde pişiriliyor. Pesto sos içerisinde bulunan sarımsak, zeytinyağı, fesleğen, fıstık ve parmesan yumurtaya inanılmaz bir lezzet katıyor. Pesto sos içerisinde pişmiş yumurtaların tadını çıkarmanın birçok yöntemi olsa da güzelce kızarmış bir dilim ekmek üzerinde kusursuz bir lezzete sahip oluyorlar. Tarifi denemek için Tiktok'ta nasıl yapıldığını izleyebilirsiniz.
 
3. Tortilla Wrap Hack

TikTok Wrap
 
Tortilla katlama teknik olarak bir tarif olmasa da 2021 yılı içerisinde TikTok'ta uzun bir süre trend olmayı başardı. Buradaki amaç panini benzeri bir lezzet yakalamak için tortillayı 4 eşit parçaya bölerek her çeyreğe farklı dolgular, lezzetler yerleştirmek. Bu tekniğin bu kadar popüler olmasının nedeni ise kişiden kişiye değişen çok farklı lezzetler yaratılabilmesi. Dilerseniz kahvaltıda dilerseniz akşam yemeği yada tatlı olarak.. Siz de denemek isterseniz buradan izleyebilirsiniz.
 
4. Pasta Chips
 
Makarna Cipsi
 
Makarna Cipsi! Kulağa ne kadar da hoş geliyor değil mi? Hem makarna hem de cips.. Patates cipsi gibi ama İtalyan. Özellikle Airfryer kullananların heyecanlandığı ama fırında da yapılabilen bir tarif. İstenilen makarnayı haşlayıp, istenilen baharat ve yağ ile karıştırıp Airfryerda çıtır çıtır olana kadar pişirin ve dilediğiniz sosla televizyon karşısında tüketin. Eğer evinizde Airfryer yoksa makarnaların fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde dizin ve sadece kıtırdamasını bekleyin! Tarifi denemek için TikTok'ta nasıl yapıldığını izleyebilirsiniz.
 
5. Baked Oats (Yulaf Sufle)
 
Baked Oats
 
Bu tarifle yulaf ezmesi sevmeyenlerin bile kalbini kazanabilirsiniz! Bu tarifin TikTok platformunda viral olması asla tesadüf değil. Hem tatlı hem sufleye benziyor hem de dolaptaki malzemelerden kolayca yapılabiliyor. Temel olarak yulaf ezmesi, süt, muz, yumurta ve damla çikolatadan oluşuyor. Dilerseniz zevkinize göre malzemelerde değişiklik yapabilirsiniz. Tarifi denemek isterseniz TikTok'ta izleyebilirsiniz.
 

Tiktok trend belirlemeye ve kullanıcılarına sürprizler yapmaya devam edecek gibi görünüyor. Hatta bu sürprizlerin başında TikTok Kitchen markası geliyor. TikTok, TikTok Kitchen markasıyla viral olan yemekleri servis edeceği restoranlar açıyor. Amerika'da başlayacak olan uygulamayla birlikte firma ilk etapta Mart ayında 300 TikTok restoranı açacak. Yıl sonu hedefleri ise 1000 restorana ulaşmak. TikTok Kitchen markasını daha ileri seviyeye taşımak için ABD'li online teslimat firması Grubhub ve Virtual Dining Concept ile ortaklık yaparak viral olmuş yemekleri müşterilerine ulaştıracak. Elbette bu yemeklerin başında Feta Pasta geliyor. Her üç ayda bir restoran menüleri güncellenerek viral olmuş yeni lezzetlere yer açılması planlanıyor. Bizler de merakla hayata geçmesini bekliyoruz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.